Mire való a szemfogunk?
gorilla2Gyakori vita tárgya, hogy húsevésre kényszerít-e a fogazatunk ...

Az ember fogazata és testi felépítése vegetáriánus táplálkozásra a legalkalmasabb. Ha valaki akar, vagy (mondjuk a földrajzi adottságok miatt) kénytelen rá, akkor képes húst is enni – ez azonban sem egészségügyi, sem spirituális szempontból nem ideális.

Az álatunk lakott mérsékelt éghajlati övben minden szükséges tápanyagot megkaphatunk a zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék, olajos magvak és tejtermékek változatos kombinációjának fogyasztásával.

Felvetődik a kérdés, miért van akkor az embernek szemfoga, amiből egyesek arra következtetnek, hogy az embernek mindenevőként kell élnie. Az ő figyelmüket felhívjuk arra, hogy például a hegyi gorillák hatalmas szemfogakkal rendelkeznek, és ezek az állatok akár 200 kilósra is megnőhetnek – azonban mind vegetáriánusok (növényi leveleket, szárakat, hajtásokat, magvakat és gyümölcsöket fogyasztanak). Tehát a szemfog léte nem feltétlenül a húsevés jele.

Az ember pedig mint különleges, egyedi lény, szabad akarattal rendelkezik atekintetben is, hogy milyen táplálékot eszik. A testfelépítésünk ezt 100%-osan nem dönti el, mert többféle táplálék megemésztésére is képesek vagyunk. A döntésünket ezért magasabbrendű erkölcsi, gazdasági, vallási, érzelmi és környezetvédelmi szempontok alapján kell meghoznunk. Ezek pedig egyöntetűen a döntően növényi alapú táplálkozás felé mutatnak.

Köszi a tanítást, gorillák!

Írj kommentet! (Max. 500 karakter)

Ha nem értjük,
honnan származunk,
nem tudjuk,
hogyan éljünk.