„Rakjam tűzbe a biológiakönyvem? Darwinnak annyi?”
– Gaskó Balázs, MTV1, Naprakész

„Közszolgálati rádiónk ökológiai magazinjának recenzense hosszan fejtegette: világszínvonalú könyvet tart a kezében. Mind külleme, mind tartalma szerint olyan munka ez – mondja –, amely felülről súrolja a világszínvonalat.”
–  Élet és Tudomány

„A természet IQ-ja című kiadvány tényekkel próbálja megcáfolni a darwini koncepciót, amely A fajok eredete című munka 1859-es megjelenése óta állandóan viták középpontjában áll.– – Színes Mai Lap

A szerzők azzal a kérdéssel foglalkoznak, hogy az állatok bonyolult, célszerű, összehangolt viselkedése fokozatosan, apránként kialakulhatott-e. A sok szemléletes, izgalmas példa után felvázolják a tervezettség alternatíváját.”
– Theologiai Szemle

„Maga a kérdésfelvetés is istenkísértésnek számít, hiszen manapság a tudományos megalapozottságú magyarázatok csak a fejlődéselmélet alapján állhatnak, a könyv viszont az állatok viselkedésének kialakulásában természetfölötti intelligenciát feltételez.”
Heti Válasz

„A könyv szerzői következetesen bírálják a fejlődéselméletet, tagadják az evolúciót, s e könyvben nem kevesebbet, mint annak épp az ellenkezőjét állítják.
–  Élet és Tudomány

„A fajok tehát bizonyos határok között módosíthatók, de nem korlátlanul. Új szervek, szerkezeti felépítések pedig egyáltalán nem jelennek meg ilyen módon – állítják a könyv szerzői.”
Heti Válasz

„Védikus alapokon álló teóriájukat a szerzők az állatok viselkedésén keresztül bizonyítják, rámutatva, hogy a zsákmányszerzési, az álcázási, a védekezési és a fajfenntartási ösztön kialakulása nem magyarázható a mutációval vagy a szelekcióval.”
– Könyvkereső.hu

„A gyönyörű képekkel illusztrált kiadványban több mint száz példát hoznak fel az élővilágból, amelyek egytől egyig arra utalnak: ezeket az ösztönöket inkább egy felsőbbrendű természetfölötti intelligencia tervezhette.”
– Színes Mai Lap

„Egy bizonyos: aki elolvassa a könyvet, attól kezdve egészen másképpen fogja látni maga körül a természetet – és nem csupán az állatok viselkedését.”
TVR hét

„A könyv hangvételét a tudományos ismeretterjesztő művek stílusához igazították, hogy ne csak a biológiában jártas olvasók, hanem a széles közönség számára is követhető legyen.”
– Színes Mai Lap

„Külön értéke könyvnek, hogy teljes mértékben magyar termék. Külsőségeiben is egyedi, hazai szerkesztésű. A több mint 200 színes kép aláírása sokszor humoros, a szöveges anyag pedig szórakoztató, elgondolkodtató, de egyszersmind gyönyörködtető is.”
– Kecskeméti tv

Megrendelés